EU:n Suomen, Ruotsin ja Norjan väliset rajat ylittävän yhteistyön ohjelma Botnia-Atlantica. tukee rajat ylittävää, valtioiden ja alueiden välistä yhteistyötä
Aika
2014–2020
Kokonaisrahoitus
36 milj. euroa.
Teemat/toimintalinjat
- Innovaatiot
- Elinkeinoelämä
- Ympäristö:
- 3.1 Erityistavoite 1: Luonto- ja kulttuuriperintöjen kestävän hyödyntämisen lisääminen
- 3.2 Erityistavoite 2: Parempi valmius käsitellä ympäristöhaasteita meri-, rannikko- ja tunturialueilla sekä mereen valuvissa vesistöissä
- Kuljetus
Kenelle tarkoitettu
Tukea voivat hakea ohjelma-alueella sijaitsevat sekä julkiset että yksityiset organisaatiot. Julkisia organisaatioita ovat mm. yliopistot ja korkeakoulut, alueet, kunnat ja valtion viranomaiset. Yksityisiä toimijoita ja organisaatioita ovat osakeyhtiöt tai aatteelliset ja taloudelliset yhdistykset. Tukea eivät voi hakea yksittäiset elinkeinonharjoittajat tai yksityishenkilöt. Konkurssikypsät yritykset eivät voi olla hankkeessa tuensaajina. Myös ohjelma-alueen ulkopuolella kotipaikkaansa pitävät organisaatiot voivat osallistua hankkeisiin, jos niillä on toimipisteitä ohjelma-alueella. Lisäksi hankkeisiin voivat osallistua sellaiset ohjelma-alueen ulkopuolella sijaitsevat toimipisteet, joiden kotipaikka on ohjelma-alueella. Hanketoiminnan tulee kuitenkin pääasiassa sijoittua ohjelma-alueelle ja olla sen kannalta hyödyllistä.
Hankekohtainen minimi- ja maksimibudjetti
Tyypillisesti hankkeiden kokonaisbudjetti vaihtelee välillä 500 000 € – 2 milj. euroa.
Myönnettävän rahoituksen osuus hankkeesta
Hankkeesta korkeintaan 60 % voidaan rahoittaa ohjelmasta myönnetyillä varoilla, jotka maksetaan takautuvasti hyväksyttyjen kulujen tilitystä vasten. Hankkeessa on oltava myös hankkeeseen osallistuvista maista saatavaa julkista ja/tai yksityistä osarahoitusta. Suomalaiset kumppanit voivat hakea valtion vastinrahoitusta kansallisen rahoitusosuutensa kattamiseen. Myös sitä haetaan ohjelmasihteeristöstä.
Tarvittava kumppaneiden määrä (minimi-maksimi)
Hankkeella on johtava tuensaaja, yksi tai useampi tuensaaja ja/tai norjalaisia partnereita, ja tuensaajien on tultava vähintään kahdesta ohjelmaan osallistuvasta kolmesta maasta. Ohjelma-alueeseen kuuluu alueita Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Suomesta ohjelma-alueeseen kuuluvat Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnat. Edelliseen ohjelmakauteen verrattuna Satakunnan maakunta on poistettu ohjelma-alueesta. Lisäksi erottelu varsinaisten ja ns. liitännäisalueiden välillä on poistettu ja Etelä-Pohjanmaa on nyt mukana samalla statuksella kuin muut alueet.
Pääkumppanille esitetyt ehdot
Ei erityisiä ehtoja.
Yritysten osallistuminen
On mahdollista. Yksityiset yritykset voivat osallistua hanketoimintaan eri tavoin, esimerkiksi tuen saajana, rahoittajana, ostopalvelun tuottajana, ohjausryhmän jäsenenä, hankkeen tulosten kohderyhmänä tai muilla tavoin osallisena hankkeen toteutuksessa. Jos yritys osallistuu hankkeeseen tuen saajana tai muilla tavoin saa taloudellista hyötyä. Keskisen Itämeren ohjelmasta myönnettävät hankeavustukset katsotaan Suomessa kuuluvaksi ns. de minimis- tuen piiriin, jolloin yritystoimijan saaman valtionavun kokonaismäärä ei voi ylittää 200 000 € kolmessa verovuodessa.
Ennakkorahoitus
Ei ole mahdollista.
Kuka myöntää
Botnia- Atlantica -ohjelma oman sihteeristönsä kautta, joka sijaitsee Varsinais-Suomen liitto myöntää myös hyväksyttyjen hankkeiden suomalaispartnereille kansallista vastinrahaa erillisten hakujen kautta.
Hakuaika
Innovaatio, Elinkeinoelämä ja ympäristö: 9.1.-6.2.2018; Elinkeinoelämä ja ympäristö: 20.8.-12.9.2018
Lisätietoja
https://www.botnia-atlantica.eu/home-fi/
http://www.rakennerahastot.fi/web/eay/etusivu
https://www.botnia-atlantica.eu/hae/vastinrahoituksen-hakeminen/
https://www.botnia-atlantica.eu/tietoa-ohjelmasta/yhteystiedot/tiedotuspisteet/
Haku alkaa: 09.01.2018
Haku päättyy: 06.01.2018
Haut 2018: Innovaatio, Elinkeinoelämä ja ympäristö: 9.1.-6.2.2018; Elinkeinoelämä ja ympäristö: 20.8.-12.9.2